S AUTEM NA OPERATIVNÍ LEASING NEMUSÍTE MÍT OBAVY ANI Z VÝJEZDU ZA HRANICE


V zahraničí


Chystáte se na dovolenou po Evropě nebo plánujete zahraniční pracovní cestu a máte auto na operativní leasing? Pak se vyplatí vědět, jak v případě výjezdu postupovat a co si pohlídat při uzavírání smlouvy.

S operákem není třeba se jízdy za hranice obávat. Nemusíte tak mít obavy. Jak postupovat a na co si dát pozor?

Cestu oznamte pronajímateli vozidla a nechte si vystavit potvrzení

Velká část prodejců, včetně Auto Podbabská, považuje za samozřejmost, že i s autem na operativní leasing vyjedete za hranice. Neuděláte však chybu, když se na tuto skutečnost zeptáte při uzavírání smlouvy a necháte ji zanést do dokumentu. V zahraničí pak platí stejná pravidla jako v Čechách, tedy že vůz mohou řídit blízcí rodinní příslušníci, další osoby pak pouze s písemným svolením leasingové společnosti.

V případě cesty samotné kontaktujte poskytovatele vozidla, který vám vystaví písemné potvrzení. Pokud vás zastaví zahraniční policie, vztah k autu prokážete snadno – kromě technického průkazu ukážete plnou moc, která vás opravňuje k užívání vozidla.

Jak je to s havarijním pojištěním a dalšími službami

Mezi časté obavy patří strach z pojistné události za hranicemi a její složité vyřizování. Jak nehody, tak krádež auta či jiné nepříjemnosti, lze vyřešit přes leasingovou společnost, které zavoláte, a operátoři vás navedou, jak konkrétně postupovat. Důležitou informací je, že havarijní pojištění, asistenční služby a další služby sjednané ve smlouvě platí i v zahraničí.

Co když potřebuji na auto namontovat držák na kola či jiné příslušenství

Pokud plánujete cyklistickou dovolenou nebo jedete na lyže a potřebujete na auto přidělat držák, rakev či jiné příslušenství, můžete tak bez obav učinit – nesmí se však jednat o zásah do konstrukce vozidla. V případě, že si nejste jisti, zda neporušíte smluvní podmínky, kontaktujte leasingovou společnost a ta vám poradí.

S operativním leasingem je i cestování snadné

Jak ukazuje článek, operativním leasingem nejste nijak omezeni ani při cestování. Naopak – užijete si servis a podporu i v zahraničí. Tak kam vyrazíte?